Biografie

De Nederlandse Renee van Bavel heeft een stem die een verhaal kan vertellen en beheerst de kunst om een tekst te schrijven die aan je hart blijft kleven” De Morgen

De artieste & cultureel ondernemer Renee van Bavel staat sinds 2001 met haar Nederlands, Duits en Engelstalig repertoire in de theaters en concertzalen van Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. Ze stond in Paradiso Amsterdam, Parade Festival, Heimathafen Neukölln Berlin, De Gentse Feesten, het Sportpaleis in Antwerpen en Ahoy Rotterdam.

Renee van Bavel schreef liedrepertoire en concertproducties in opdracht van o.a. Nationaal Comite 4 & 5 Mei, de Nationale Veteranendag, Gedenkstätte Berliner Mauer, de Oorlogsgravenstichting, Natuurmonumenten en Kinderen voor Kinderen. Ze schreef en componeerde de openingsceremonie van de Veteranendag in de Ridderzaal en in opdracht van het Ministerie van Defensie de concertproductie “Saluut! Een groet aan de Veteraan”. Ze zong tijdens de Nationale Dodenherdenking in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en de Duitse herdenkingen van Gedenkstätte Berliner Mauer en de Herdenking van KZ Sachsenhausen. Ze werkte samen met onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Koninklijke Militaire Fanfare De Bereden Wapens, Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en zong meermaals voor Z.M. Koning Willem Alexander, de minister president, de burgemeester van Berlijn en voormalig president van Duitsland de heer Joachim Gauck.

Grote themas zoals oorlog en vrede voor een breed publiek toegankelijk maken en een eigen beleving mogelijk maken.  Zodat jij,  als toeschouwer, je eigen ervaring op kan doen en je er zelf mee aan de slag gaat, er zelf over nadenkt en je er zelf toe kunt verhouden. Dat is wat Renee van Bavel doet, veelal in de vorm van een lied en ook in de vorm van het ruimtelijke werk “De Spiegel”.