“Een Mens” – Lied voor Nationaal Comité 4 & 5 Mei

In opdracht van het Nationaal Comité 4 & 5 Mei schreef Renee van Bavel het lied “Een Mens” voor de Nationale Dodenherdenking 2018.

Ter inspiratie voor het schrijven van het lied sprak ze met Nederlandse verzetsstrijders ten tijde van de Tweede Wereldoorlog,  Engelandvaarders, kinderen van verzetsstrijders en was ze te gast in Het Indisch Herinneringscentrum in Den Haag om daar de rol van verzet in Indonesië te onderzoeken.

De muziek van het lied schreef Renee in de “School of Music” in Christchurch tijdens haar verblijf in Nieuw Zeeland voor haar concerten voor het Goethe Instituut aldaar. Het arrangement van “Een Mens” is van de hand van arrangeur Sebastiaan Koolhoven.

Op 4 mei 2018 tijdens de Ceremonie in de Nieuwe Kerk zong Renee onder begeleiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, violiste Noa Wildschut en pianist Menno Theunissen en in aanwezigheid van de Z. M de Koning en de Koningin haar lied “Een Mens” tijdens de Nationale Dodenherdenking

De ceremonie is live uitgezonden op NPO1 en NPO2.