“Saluut! Een groet aan de Veteraan”

In opdracht van het Ministerie van Defensie en de Nationale Veteranendag schreef Renee van Bavel het concertprogramma “Saluut! Een groet aan de Veteraan”.

“Saluut!” is een avondvullend concertprogramma waarin de Nederlandse veteraan centraal staat. Renee van Bavel schreef voor “Saluut”  het script, de teksten en de composities. Ter inspiratie voor het maken van het concert ging Renee uitgebreid op onderzoek uit en sprak met verschillende veteranen van uiteenlopende missies zoals o.a Libanon, Mali, WO2, Kosovo, Cambodja en voormalig Joegoslavië.Ze ging op bezoek in Militair Verzorgingstehuis Bronbeek, sprak met Militair geestelijke verzorgers, met de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht en met Ridder Militaire Willems-Orde Majoor Marco Kroon.

In 2015 en 2016 speelde Renee van Bavel onder begeleiding van de Koninklijke Fanfare van de Landmacht “De Bereden Wapens” het concertprogramma 25 keer in de theaters en concertzalen door het hele land. Met als hoogtepunt een bijdrage aan de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam.

Van dit concert is een CD gemaakt. Deze is te bestellen via de shop.