Biografie

“De Nederlandse Renee van Bavel heeft een stem die een verhaal kan vertellen en beheerst de kunst om een tekst te schrijven die aan je hart blijft kleven” De Morgen

Zangeres, liedschrijver & programmamaker Renee van Bavel staat sinds 2001 met haar Nederlands, Duits en Engelstalig repertoire in de theaters en concertzalen van Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. Ze stond in Paradiso Amsterdam, Parade Festival, Heimathafen Neukölln Berlin, De Gentse Feesten, het Sportpaleis in Antwerpen en Ahoy Rotterdam.

Renee van Bavel schreef liedrepertoire en concertproducties in opdracht van o.a. Nationaal Comite 4 & 5 Mei, de Nationale Veteranendag, Gedenkstätte Berliner Mauer, de Oorlogsgravenstichting, Natuurmonumenten en Kinderen voor Kinderen. Ze schreef de openingsceremonie van de Veteranendag in de Ridderzaal en in opdracht van het Ministerie van Defensie de concertproductie “Saluut! Een groet aan de Veteraan”. Ze zong tijdens de Nationale Dodenherdenking in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en de Duitse herdenkingen van Gedenkstätte Berliner Mauer en de Herdenking van de bevrijding van KZ Sachsenhausen. Ze werkte samen met onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Koninklijke Militaire Fanfare De Bereden Wapens, Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en zong meermaals voor Z.M. Koning Willem Alexander, de minister president, de burgemeester van Berlijn en voormalig president van Duitsland de heer Joachim Gauck.